16/05/24

Квест: «Європа без кордонів»

 Європа – прекрасна і незрівнянна. Її країни зачаровують давньою історією, архітектурними пам’ятками, незрівнянною природною красою. А ще, європейці – це приклад стриманих, чемних та вихованих людей, які дбають про свою країну, бережуть і шанують її цінності, прагнуть примножувати багатства рідної землі.

Європейський Союз – це сім’я демократичних країн, що спільно працюють задля миру і процвітання.

Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.

Ми переконані, що наша держава може з впевненістю просуватися до єдиного Європейського простору, бо здатна зробити вагомий внесок у розбудову нової об’єднаної Європи. Наше місце – в Європейському Союзі. Наша мета – Україна в Об’єднаній Європі. У Європі – історичний шанс України розкрити свої можливості для мільйонів українців. Ми – вже не «узбіччя» Європи. Ми знаходимося у центрі Європи, і лише в єдності сила Європи.

На День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє!

З метою допомогти користувачам усвідомити важливість Європейського об’єднання; приналежність України до європейської сім’ї народів; ознайомити з культурою та побутом життя; виховувати 6 повагу до інших народів у дитячій бібліотеці № 10 відбувся квест «Європа без кордонів», в якому взяли участь учні 5-6-х класів ліцею 30.

Під час заходу цікавою подією стала презентація  книги «Мандрівка Європою» одеських авторів Інни Іщук і Олени Карачевської, яку провела сама Олена Віталіївна.

Нашим допитливим читачам дуже сподобалась віртуальна подорож з героями Леською та Олексою країнами Європи.  Незвичайні загадки та завдання було розгадати нелегко, але діти були активними, кмітливими і допомагали їм досвідчені експерти - представники Територіального центру соціального обслуговування Пересипського району, які теж були присутні на заході.

Сподіваємось на те, що діти усвідомили, щоб рухатись уперед потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А ще означає – вивчати їхні звичаї і традиції, їхню національну культуру.

Щастя всім, добра і миру!

Живімо з Європою!

Немає коментарів:

Дописати коментар