20/05/24

Українські смаколики: «Готуємо, як Євген Клопотенко»

У приватному ліцеї «Інтелект» в рамках заходу «Українські смаколики» відбулася зустріч з читачами філії 40.

«Пиріг 12 хрестиків!..»: кулінарний майстер-клас з виготовлення пирогів без начинки. Бібліотекарка розповіла присутнім про походження слова «кулінар», адже покровителькою кухарської справи у Стародавньому Римі була муза Кулінарія.

«Хрестці у вишиванці» - кожне дійство діти пов’язали з вишивкою, тим паче, що 16 травня – День Вишиванки в Україні.

Тож всі долучилися до справжньої кулінарної майстерні.

Бібліотекар розповіла дітям як виготовляються пироги. Усі відповідали на питання вікторини «Кулінарна вишиванка».

Учасники заходу залюбки ділилися власним досвідом із приготування страв.

Зустріч пройшла по-справжньому тепло, смачно, пізнавально!

Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво. Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відрізнялася різноманітністю страв, високими смаковими і поживними якостями.

За час свого існування українська кухня пройшла довгий і цікавий шлях від простих до вишуканих страв з дуже цікавими способами приготування. Поступово розвиваючись, перебуваючи в тісному сусідстві з іншими народами з їх кулінарними вподобаннями, українці створили свій неповторний набір продуктів і способи їх приготування.

Страви української кухні можна знайти ще в багатьох творах різних письменників. Важливо те, що нині наші страви здобули нову хвилю популярності. Ми ознайомились з обрядовістю в українській кухні, закликали поважати традиції українського народу та шанувати українську кухню.

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар