30/05/24

Виховна година "Добрі справи - запорука милосердя"

 29 травня 2024 року бібліотекарі філії 19 для учнів ліцею 3 провели виховну годину, присвячену добрим справам, милосердю та взаєморозумінню з людьми.

Доброта - це те, що може почути глухий і побачити сліпий. 

Марк Твен

Справжня доброта не повинна чекати похвали або подяки. Доброта - це чуйне, дружнє ставлення до людей, тварин, рослин. Воно нероздільно пов'язане з милосердям, бо ці два поняття як два крила, на яких тримається наше людство. Також увагу було приділено поняттю дружба, що означає безкорисні взаємовідносини між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємоповазі, взаємних симпатіях, спільних інтересах, захопленнях.

Дітям були представлені твори, присвяченій цій тематиці, а саме: “Поліанна” Елеонор Портер (про радість життя), “Маленька принцеса”, “Маленький лорд Фонтлерой” і “Таємничий сад” Френсіс Бернет (про доброту душі, чуттєве ставлення до інших), “Пригоди Тома Сойєра” Марк Твена та “Пригоди козацького скарбу” Андрія Кокотюхи (дружні відносини та взаємоповага між товаришами), твори Василя Сухомлинського (про доброту, хороші вчинки).

Учні створили портрет справжнього друга, склали квітку добрих якостей друга з кольорових пелюстків, пограли в гру “Дружба - це…”.

Також в бібліотеці читачі ознайомились з виставкою добрих книг та обрали собі на свій смак.

Немає коментарів:

Дописати коментар