27/05/24

Цікавий світ навколо тебе

 Шановні юні дослідники, ласкаво просимо до чарівного царства захопливих цікавинок з книжкових новинок. Приготуйтеся до незабутньої пригоди, де панує невідоме та незбагненне, поринайте з головою в безмежний океан інформації з книжкової виставки "Цікаво про все", яку пропонує дитяча бібліотека 22. До вашої уваги:

БАРЗОТТІ Р. ВИДАТНІ ЛЮДИ. МИСТЕЦТВО ТА ЛІТЕРАТУРА.

Волт Дісней, Джоан Ролінг, Вінсент Ван Гог, Фріда Кало та інші митці зібралися на сторінках цієї книжки, щоб розповісти про різні види мистецтва, зокрема про образотворче мистецтво і літературу.

БАРЗОТТІ Р. ВІДОМІ ЛЮДИ. РЕКОРДСМЕНИ.

Вони не боялися перетинати океани в пошуках нових земель, вдавалися до ризикованих авантюр, першими підкорювали повітряний простір і навіть вирушали у відкритий космос. Рекордсмени, першопрохідці - енергійні відчайдухи, які рухають світ уперед.

ВІДЧИНЯЄМО ВІКОНЦЯ. СВІТ ДИНОЗАВРІВ.

Чи великі зуби були у тиранозавра? Як народжувалися динозаври? Чому деякі з них мали гребінь? Дізнайся безліч несподіваних фактів про давніх ящерів.

ДЖОНАС А. ПРИЙШОВ, ПОБАЧИВ, ПЕРЕМІГ. 40 ВИСЛОВІВ, ЯКІ СТВОРИЛИ ІСТОРІЮ.

Чому вистрибнувши з ванни, Архімед вигукнув: "Евріка!" Кого Діоген прохав відійти і не затуляти йому Сонце? Чому Понтій Пілат "умивав руки"? А хто першим помітив, що гроші не пахнуть? Слова видатних особистостей дійшли до нас крізь час, завдяки спогадам багатьох людей та писемним свідоцтвам. Ці вислови стали крилатими - їх дуже часто згадують і вживають.

КУХАРСЬКА Н. АТЛАС ЗНИКЛИХ ТВАРИН.

Тварини, що зникли порівняно недавно, і ті, яких зазвичай визначають як доісторичних. Істоти небачених розмірів і зовсім крихітні. Коли й чому вони вимерли? Які причини їхньої загибелі? Що треба зробити, щоб не допустити знищення тварин у майбутньому?

ОЛІВ'ЄРІ Дж. ОДИН ДЕНЬ У СТАРОДАВНІЙ ГРЕЦІЇ. ОДИН ДЕНЬ У СТАРОДАВНЬОМУ ЄГИПТІ.

Річ у тому, що Айвєрі захоплюється історією. Як би було чудово мати змогу переноситися у часі до різних країн і бути частиною того часу. У Греції можна познайомитися з усім пантеоном богів та видатними філософами й діячами. Мандруючи стародавнім Єгиптом обов'язково натрапити на фараонів, богів, жінок-плакальниць та численних торговців.

ПРЕНТІС Е. КЛІМАТ ДЛЯ ПОЧАТКІВЦІВ.

Що таке клімат і як він змінюється? Чому лід такий важливий? Яким буде світ через 30 років? Чи має значення те, що я їм? І чи може хтось один врятувати світ?

ТКАЧУК Г. НАЙВАЖЛИВІША КНИЖКА ПРО ЗУБИ.

Розкрито найважливіші зубаті секрети: як зуби здатні розповісти про твій вік, стан здоров'я та навіть звички.

ТОВСТЕНКО С. ЛЕГЕНДИ ОДЕСИ.

Книга - дослідження пам'яток міста Одеса стане справжньою знахідкою для юного читача.

ТРЕТЯК А. ПОДОРОЖ УКРАЇНОЮ.

Подорожуємо чудовими місцями нашої славної України, пізнаймо їх історію та сучасність.

ФАКТИ І ЧУТКИ ПРО МАШИНИ.

Незвичайний вімельбух, який розповість все про життя машин.

ФІШУ Б. НЕНУДНА НАУКА.

Чому зникли динозаври? Як народжується вулкан? Чому ми позіхаємо? Чи можемо ми ходити поверхнею Юпітера? Коли народився перший комп'ютер?

ЧОЛЬВІНЬСЬКА-ШКОЛІК А. ЯК ВИТРИМАТИ ДОРОСЛИХ.

Поради для підлітків про "непростих" дорослих.

Любі друзі, вирушайте на пошуки нових горизонтів і розширюйте межі своїх знань!

Дитяча бібліотека 22 на Інглезі, 5 чекає на вас.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар