03/05/24

Майстерня радості: «Берегиня-писанка» (до тижня добрих справ)

 Уже незабаром на землю зійде чудове свято Великодня, святе, чисте, як безхмарне весняне небо, гарне, як молоде життя. Срібні голоси церковних дзвонів сповістять світу про урочисту подію Воскресіння Христового і лунатимуть звідусіль щирі вітання «Христос  Воскрес!», «Воістину Воскрес!»

Великдень – це одне з найбільших свят християн. Святкується в Україні ще з Х століття навесні й пов’язане з воскресінням Ісуса, тому й має назву Великий день, або Великдень. Цей день наповнює наші серця теплом, радістю і любов’ю.

До свята готуються заздалегідь – печуть паски, роблять крашанки й писанки.

Саме  писанки є найгарнішою окрасою українського Великодня, це чудові твори народного мистецтва. Отже, у мистецтві  тема великоднього свята виграє світлими весняними кольорами, бринить веселими мелодіями й, звичайно освячена чудовими народними творами – писанками.

З метою сприяти розвитку інтересів дітей про свято Великдень (обереги, символи), виховувати повагу до  культурної спадщини народу, традицій, звичаїв, любов до рідного краю у бібліотеці  №10 в межах читацького об’єднання «Юний  українознавець» відбулася майстерня радості «Берегиня-писанка».

Завідувач відділу філіалу Ірина Юзік представила присутнім тематичну підбірку літератури і періодичних видань і ознайомила  зі звичаями та обрядами свята, символікою орнаментів та кольорів у писанкарстві, з видами писанок; розповіла про святкування  Великодня в деяких країнах світу. Учасникам читацького об’єднання було запропоновано Філворд «Великдень», вікторина «Пасхальна», тематична анаграма і майстер-клас з виготовлення пасхальних яєчок.

Діти працювали наполегливо і творчо, натхненно дзвеніли дитячі голоси про Великдень, писанку. Всі учасники читацького об’єднання отримали  радість та позитивний заряд  емоцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар