24/05/24

Година державності "Писемність і мова - то є душа кожної нації": до Дня слов'янської писемності і культури в дитячій бібліотеці філії 19

 Мова - символ Батьківщини, матері та батька, дідів, далеких предків. Мова символізує також рідну хату та тепло домашнього вогнища. Вона неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе духмяний, п'янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова.

23 травня колектив дитячої бібліотеки 19 разом з учнями ліцею 3 провели годину державності "Писемність і мова - то є душа кожної нації":  до Дня слов'янської писемності і культури. 

Бібліотекарі розповідали історію виникнення рідної мови, її розвиток, про видатні постаті, які плекали рідну мову; про людей і книги, які поставили українські твори на високий рівень світової художньої літератури.

Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтесь про неї, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в чудовій красі для себе й наступних поколінь. Тож бережімо рідну мову, шануймо й розвиваймо, дбаймо про її чистоту і красу, намагаймося говорити один одному лише добрі слова, тоді й світ навколо стане кращим і добрішим.

Немає коментарів:

Дописати коментар