03/06/24

Wellness-тренінг: «Опції драйвового літа»

 Історія спорту – це різноманітний та цікавий шлях розвитку людської цивілізації. Заняття спортом було невід'ємною частиною життя людей протягом багатьох тисячоліть. 29 травня у бібліотеці №40 відбувся спортивний захід, де діти разом з бібліотекарями брали участь у змаганнях, та дізнавались нові та маловідомі факти про спорт. Командні змагання читачів довели, що спорт це не тільки тренування, а ще й весело та пізнавально проведений час. Відвідувачі бібліотеки №40 на заході поповнили свої знання за допомогою книжкової виставки - де було зібрано книги присвячені історії виникнення спорту, які бувають спортивні змагання, види спорту та відомості про спортсменів. Діти також самостійно дискутували та доповнювали бібліотекарів.

Якщо ви любите спорт, то зараз дивитесь телетрансляції, читаєте спортивні новини, але чи цікавились питанням, звідки прийшов спорт? Спортивні заходи почали з'являтися задовго до того, як їх офіційно визнано. Нині спорт є однією з найпопулярніших розваг на планеті, участь у міжнародних турнірах та змаганнях стала мрією багатьох людей.

Спорт — це змагання за певними правилами, зазвичай це специфічний вид фізичної або інтелектуальної активності, яку здійснюють з метою змагання, а також поліпшення здоров'я, отримання морального і матеріального задоволення, прагнення до саморозвитку, удосконалення і слави, покращення навичок. Боротьба людини за виживання диктувала свої закони й сприяла еволюції, де була потрібна сила і вправність на полюванні, а також у війні. У подібних умовах фізичні здібності людини були ключем до виживання.

Для розуміння історії спорту необхідно почати з давніх часів. Єгиптяни, греки та римляни практикували багато видів спорту, які були пов'язані з релігійними та культурними звичаями тих часів. Наприклад, боротьба, давні олімпійські ігри, марафон – все це з'явилося задовго до нашої ери. У ті далекі часи перемога у спорті була пов'язана з честю, славою та багатством.

Всі ми знаємо, що заняття спортом зміцнюють здоров'я, покращують самопочуття і роблять наші тіла підтягнутими. Але не для всіх спортивне тіло і відмінне самопочуття є достатньою мотивацією, щоб регулярно ходити на тренування. Насправді спорт дає дещо більше. Він може круто змінити наше життя на краще. Тому чекаємо вас у бібліотеці №40, де ви можете дізнатись багато цікавого про все на світі, весело провести час. Ми чекаємо на Вас!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар