05/06/24

Арт-простір: «Фантастичні звірі Марії Примаченко або як підкорити світ» до115-річчя від народження мисткині

До115-річчя від дня народження мисткині Марії Приймаченко в бібліотеці філії №40 був створений арт-простір для читачів Малювання і пластилінографія  в стилі Марії Приймаченко захопило наших відвідувачів. Разом з читачами уявляли світ, де звірі розмовляють, квіти співають, а дерева танцюють. Картини Марії Приймаченко не схожі ні на що інше. Вона використовувала яскраві, насичені кольори та сміливі, незвичайні форми. Її звірі, птахи й рослини були сповнені життя і руху, як ніби вони ось-ось зістрибнуть з полотна. Вона використовувала яскраві кольори та незвичайні форми, створюючи власний неповторний світ.

Марія народилася в маленькому селі на Поліссі, де її оточувала дивовижна природа. Вона любила спостерігати за тваринами, рослинами та птахами, і все це знаходило відображення в її унікальному стилі живопису. У її картинах оживали фантастичні звірі та птахи, казкові квіти та дерева. Коли Мрія підросла, вона почала показувати свої картини на виставках. Люди були вражені її талантом і оригінальністю. Її роботи стали відомими не лише в Україні, а й у всьому світі. Творчість Марії Приймаченко визнана у всьому світі. Її картини виставляються в музеях і приватних колекціях.
Марію надихала українська народна культура, казки й легенди. Вона вірила в силу добра і краси й хотіла, щоб її картини приносили людям радість і щастя.
Мрію Приймаченко називали "солов'єм українського народного живопису". Вона створила тисячі картин, які зберігаються в музеях та приватних колекціях. Вона надихає художників, дизайнерів і всіх, хто любить красу і магію українського народного мистецтва.
Мрія Приймаченко прожила довге і важке життя, але все одно була щасливою людиною, бо присвятила себе улюбленому  заняттю -  творчості. Вона стала символом українського народного мистецтва і залишила неоціненний слід у культурі нашої країни.

Приходьте до бібліотеки-філії №40 тут вас чекає книжкова виставка  «Стежками Марії» про життя і творчість української мисткині. А також індивідуальний майстер-клас з розпису паперової тарілки в стилі Марії Приймаченко.

Чекаємо на Вас!

Захід підготувала і провела бібліотекар Клименко Л.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар