28/07/22

Дружити справа нелегка, але дружити треба вміти

 Наприкінці липня ми святкуємо Міжнародний день дружби. Ідея Дня дружби незалежно від раси, культури, кольору шкіри чи віросповідання, вперше була запропонована 20 липня 1958 року доктором Артеміо Брачіо під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско, Парагвай. Так було створено міжнародний рух “World Friendship Crusade” і дата 30-е липня.

Дружба дійсно не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім’я миру та розвитку.

Дружба – відносини між людьми, засновані на довірі, взаємних симпатіях, загальних інтересах і захопленнях. Справжня дружба об’єднує тільки тих людей, які здатні пробачити і зрозуміти недоліки інших.

Дружба – це коли люди хочуть бути разом, коли вони цікавлять один одного, довіряють один одному, друзів пов’язує велика повага та взаємодопомога.

Напередодні свята, у бібліотеці-філіалі №10 пройшла ігротека «Дружити справа нелегка, але дружити треба вміти».

У дружньому читацькому колі діти разом з бібліотекарями з’ясовували, якими якостями повинен володіти справжній друг, адже дружні відносини частіше починаються з дитинства. Дівчатка та хлопчики із задоволенням грали в ігри, розгадували кросворди, відповідали на цікаві питання: «Чи можна дружбу виміряти грошима? І Чи потрібно взагалі мати друзів?», знайомились із літературою, яка була представлена на книжковій виставці «Дружба єднає щирі серця». Вчилися цінувати позитивне в оточуючих людях.

Сподіваємось, що цей захід збагатив дитячі душі і серця знаннями про дружбу, що наші маленькі читачі навчилися правил та законів дружби, що будуть мати багато друзів і самі будуть справжніми друзями.

Немає коментарів:

Дописати коментар