Кожному з нас
знайомий вираз - скільки людей, стільки
думок. Якщо його трохи переробити в
географічному плані, то вийде - скільки
народів, стільки традицій. Підійде він
і для кулінарії.
Національна кухня виступає своєрідним оплотом тих багатовікових традицій, які дорогі кожному, які зберігалися і трималися в секреті, з тим, щоб передати їх з покоління в покоління. Кулінарні гурмани готові зробити далекі подорожі, щоб насолодитися національною кухнею тієї чи іншої країни.
За попередні століття української кухні вдалося пройти великий, але цікавий шлях, придбавши національний колорит і зберігши існуючі традиції.
Смачна їжа захоплювала класиків не менш, ніж красиві пейзажі. Художнім описами страв можуть позаздрити найкращі кулінари світу. У гастрономічних есе є рецептура і історичні свідоцтва, віяння часу і традиції народу, ознаки виверткої бідності або розкішного життя.
Прийняти участь у бібліококтейлі "Солодкі хвилини для справжніх гурманів" прийшли читачі УВК «Інтелект», які захоплено слухали і брали активну участь в обговоренні. Свої знання і захоплення в кулінарному діалозі хлопці показали на прикладі героїв улюблених книг: Алан Мілн «Вінні-Пух і всі-всі-всі»; Волков «Чарівник Смарагдового міста»; Л. Керрол «Аліса в країні Чудес», Астрід Ліндгрен "Малюк і Карлсон, який живе на даху"; Вільгельм Гауф "Карлик Ніс"; Дж. Р. Р. Толкін "Хоббіт"; Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і Кубок вогню" і мультфільмів. А майстер клас з приготування пирога «Пиріг Дружби» пройшов на такому підйомі, що хлопці та дівчата обіцяли обов’язково зробити його для своїх рідних.
Національна кухня виступає своєрідним оплотом тих багатовікових традицій, які дорогі кожному, які зберігалися і трималися в секреті, з тим, щоб передати їх з покоління в покоління. Кулінарні гурмани готові зробити далекі подорожі, щоб насолодитися національною кухнею тієї чи іншої країни.
За попередні століття української кухні вдалося пройти великий, але цікавий шлях, придбавши національний колорит і зберігши існуючі традиції.
Смачна їжа захоплювала класиків не менш, ніж красиві пейзажі. Художнім описами страв можуть позаздрити найкращі кулінари світу. У гастрономічних есе є рецептура і історичні свідоцтва, віяння часу і традиції народу, ознаки виверткої бідності або розкішного життя.
Прийняти участь у бібліококтейлі "Солодкі хвилини для справжніх гурманів" прийшли читачі УВК «Інтелект», які захоплено слухали і брали активну участь в обговоренні. Свої знання і захоплення в кулінарному діалозі хлопці показали на прикладі героїв улюблених книг: Алан Мілн «Вінні-Пух і всі-всі-всі»; Волков «Чарівник Смарагдового міста»; Л. Керрол «Аліса в країні Чудес», Астрід Ліндгрен "Малюк і Карлсон, який живе на даху"; Вільгельм Гауф "Карлик Ніс"; Дж. Р. Р. Толкін "Хоббіт"; Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і Кубок вогню" і мультфільмів. А майстер клас з приготування пирога «Пиріг Дружби» пройшов на такому підйомі, що хлопці та дівчата обіцяли обов’язково зробити його для своїх рідних.
Немає коментарів:
Дописати коментар