09/02/18

Найсолодші країни

Екскурс «найсолодшими» країнами для читачів - учнів 4-Б класу школи №60 підготувала бібліотекар ф.8 Ірина Мошул.
5. Італія відома всьому світу пастою та піцою, але не тільки цим пишаються місцеві громадяни. Тут роблять дуже смачне морозиво з натуральних продуктів.
Найвідомішим десертом є тірамісу - ніжний тортик, зроблений із сиру маскарпоне і кави.
4. У Туреччині можна спробувати найдивовижніші східні ласощі, найвідоміші з яких - халва і рахат-лукум. Останній – король турецьких десертів.У країні навіть існує особливе свято — Шекер-байрам, під час якого є можливість спробувати різні смаколики. Дуже часто в «шматочок задоволення» (так дослівно перекладається назва солодощі), додають горіхи, а в деякі - пелюстки троянд. Халва займає друге місце за популярністю. Її тут роблять з мигдалю і фісташок.
3. Бельгія - ще ще одна «солодка» країна, там багато спеціалізованих магазинів. Особливо цінними вважаються цукерки ручної роботи. Популярні ласощі – бельгійські вафлі.
2. США. Американці – нація ласунів. У США виробляється багато солодощів, зокрема тортів: це і шоколадний Брауні, і знаменитий американський чізкейк з неймовірно ніжним смаком. Поліцейські в американському кіно часто ласують пампушками. І захисники правопорядку, і прості громадяни обожнюють смажені в маслі солодкі пиріжки. Батончики «Mars» і «Snickers» популярні по всьому світу. У США є навіть «шоколадне» місто-курорт Херші (Hershey), штат Пенсильванія, де створено шоколадний парк розваг Hershey's Chocolate World.
1. Франція - найсолодша країна. Про десерти, які були придумані у Франції, ходять легенди. Згадайте яблучну шарлотку, круасани, еклери, безе, грильяж, різнокольорові макаруни, до складу яких входять лише корисні інгредієнти. А торт «Наполеон» і
дивний смак французького шоколаду...
Але звідки з’явився цукор і чи корисний він? Діти дізнались і про це під час захоплючої гастрономічної подорожі.

Немає коментарів:

Дописати коментар