26/02/18

ДІВЧИНКА З ПОЛІССЯ.

Ні, Я жива!
Я буду вічно жити!
Я в серці маю, те що не вмирає. -…
Імя Лесі Українки відомо кожному українцю. ЇЇ вірші вивчають у школі, і, напевно, всі памятають її портрет у підручнику літератури: тендітна жінка з мудрими сумними очима. А якою була Леся в дитинстві? Що любила і чого боялась?
Зростала Леся у великій дружній родині, де панувала любов й повага одне до одного. Всі діти мали по кілька пестливих імен і лагідно-жартівливих дражнилок. Леся завжди піклувалася про своїх сестер і братів, дуже тужила за ними, коли їй доводилося через хворобу надовго розлучатись з родиною. Ще дитиною Леся любила читати, малювати, грати на фортепіано, допомагати по господарству, бавитися з молодшими, співати, мережити.
Щоб ближче познайомитися з життям та творчістю Л.Українки до ДНЗ №145 22 лютого завітали бібліотекарі з філії №48. Старша і середня групи зробили Лісову Мавку, яку весело прикрашали та розмальовували. А 23 лютого до бібліотеки прийшли дітлахи 2-Д класу ЗОШ №111. Учні вивчають життя та творчість письменниці. Кожний вибрав улюблений вірш та прочитав у голос. Дехто вивчив на память, бо вони написани саме для українських дітей – просто і з любовю.

Немає коментарів:

Дописати коментар