22/02/18

«Можеш призабути запах рути - м’яти, але рідну мову мусиш пам’ятати»

Яка ж багата рідна мова!
Увесь чарівний світ у ній!
Вона барвиста і чудова,
І кривдити її не смій!
21 лютого до філії №10 на святкову вітальню «Можеш призабути запах рути - м’яти, але рідну мову мусиш пам’ятати» завітали учні 5-а класу ОЗОШ №30, та представники Територіального центру соціального обслуговування і Ради ветеранів війни та праці Суворовського району.
Бібліотекарями було представлено підбірка книг з данної тематики. Розпочався захід з виступом маленьких українознавців, які читали вірші про рідну мову. Діти приймали участь у конкурсній програмі: знаходили слово у слові, утворювали цікаві перетворення, змагалися у лінгвістичному двобої, відгадували загадки про українську мову, взяли участь у лінгвістичній вікторині, відповідали на жартівливі запитання, працювали редакторами: редагували речення.
До юних мовознавців звернулася вчителька української мови та літератури Напрасник Н.Н.: «Ми любимо і шануємо свою рідну мову, бо знаємо,який довгий і важкий шлях вона проклала до сьогодення. Тому стараємось говорити до ближніх теплі слова,сіяти в серця людей все добре і розумне. Ці слова –це крила ластівки, вона їх не почуває,але без них не може злетіти. Тож маємо зробити все для того, щоб не згорнулися крила, щоб не обірвалася золота нитка, яка веде з давнини в наші дні».


Немає коментарів:

Дописати коментар