21/02/18

Знайомство з книгою “Рослиний світ України”

Знайомство з бібліотекою починаеться з книжки! Маленьких читачів вабить різноманітний книжковий світ. Дитяча енциклопедія поможе відповісти читачям на різноманітні питання, а, головне, правильно.
Наша країна прекрасна. У ній є безкраї поля, густі ліси й зелені гори. Щоб бути гідним громадянином України, треба знати й любити рідну природу. Ця яскрава книжка розповідає про флору різних кліматичних зон України, про її краєвиди, квіти, дерева, про охорону довкілля.
........ А стрункий красень гладіолус у римлян вважався квіткою гладіаторів. Згідно із сумною легендою, жорстокий римський полководець наказав битися один проти одного двом вірним і відважним друзям,яких він нещодавно захопив у полон. Однак ні обіцянки свободи, ні зваблива врода його дочки, якій судилося стати дружиною переможця, не змогли примусити полонених фракійських воїнів убивати один одного. Вони відмовилися від бою, устромивши свої мечі в землю. Коли непокірливих віддали на страту, з руків'їв їхніх мечів виросли гладіолуси — символ дружби, шляхетності й вірності.
21 лютого філія № 26 (вул. Л. Толстого,13) ознайомила учнів 1-го класу школи ім. К.К.Костанди з бібліотекою та цікавою книгою “Рослиний світ України”.


 





Немає коментарів:

Дописати коментар