20/02/18

Ми сотнею пішли на небо

Кожна країна має своїх героїв. Героїв, які готові віддати своє життя, найбільшу цінність, за волю, за справедливість, за краще майбутнє своїх дітей, свого народу. Такими героями стали прості пересічні громадяни, які загинули під час трагічних подій, що сталися на Євромайдані. На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
Їх називали провокаторами та радикалами, звинувачували в розпалювані конфлікту, який мало не переріс у громадянську війну, а вони йшли до кінця у виконанні своєї місії – за всяку ціну здобути волю для себе, своїх рідних, свого народу, досягти справедливості. Вони не побоялися глянути смерті у вічі заради утвердження національної ідеї. Йшли вони під кулі найманців не задля слави чи з особистих мотивів, а щоб вибороти гідне майбутнє своїм нещадкам, своєму народові.
Події на Майдані змінили хід новітньої історії України, розбудили найкращі людські якості, дали життя багатьом творам мистецтва найрізноманітніших жанрів.
Бібліотекар філії №8 Тетяна Зуєва на зустрічі з читачами показала хроніку тих подій, прочитала поезії, присвячені темі Майдану. Разом з дітьми спробували дати визначення понять справжній патріотизм та псевдопатріотизм. Перед учнями виступив доктор історичних наук, викладач кафедри історії України ОДУ Гончарук Т.Г. та зав.бібліографічним відділом ЦМБ Нуньєс О.Г. Захід було проведено в рамках школи «Патріот». Присутніми були учні школи №103 9-х класів разом зі своїм директором Гончаровою Т.І.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар