16/02/18

Мандрівка Одесою

Напевно, жодне місто на карті не має стільки легенд та історій як Одеса! А скільки легендарних імен пов'язано з Одесою!!!
З самим містом, з історією його заселення, забудови і навіть перейменування з Хаджибея в Одесу зв’язано безліч історій. І зараз уже важко сказати що з них вигадка, "местячковий" фолклор, а що правда.
Документально підтвердженим фактом є те, що при будівництві порту, щоб якнайшвидше заселити молоде місто, було оголошено: той, хто оселиться в Одесі, буде звільнений на десять років від податків і військового постою і отримає позику від казни на початкове обзаведення господарством.
Одесу населяли найрізноманітніші народності: албанці і греки, німці та євреї, поляки та італійці. Легше сказати, кого тут не було, ніж перерахувати тих, хто був. Може саме ця дика «суміш одягів та осіб, племен, прислівників, станів» і змішання крові і створили феномен Одеси і передумови для народження веселої вдачі жителів цього міста.
Наше місто відоме своїми культурними традиціями і прекрасною архітектурою. Ретельно сплановані, замощені вулиці, передові для свого часу системи водопостачання і каналізації виділяли Одесу серед інших міст. В Одесі представлені практично всі основні архітектурні стилі від класицизму до варіантів бароко і модерну. Багато художників, письменників і вчених зробили свій внесок у її розвиток і популяризацію.
Про Одесу можна говорити нескінченно, лише на годинку дітки 103 школи 2-В класу у філії №8 поринули у цікаву екскурсію з неймовірними фактами про наше рідне місто.

  
 


Немає коментарів:

Дописати коментар