14/02/18

НА ЧЕСТЬ ПРЕКРАСНОГО КОХАННЯ


Чи зумієш ти кохати,
Щоб за все, про все забути,
Щоб усі зірвати пути,
Щоб усі зламати грати?
Чи зумієш ти літати,
Щоб зі мною в парі бути?

На календарі лютий. Взагалі він похмурий, морозливий, сніжний. Але незалежно від погоди ми відчуваємо наближення весни, бо сьогодні, 14 лютого, святкується День Святого Валентина, або День закоханих. До нас це свято прийшло з католицьких країн нещодавно, але вже встигло прижитися , полюбитися. Щорічно, в цей день, у читальному залі Центральної міської дитячої бібліотеки відбуваються святкові ігротеки. Цього року учасники такої ігротеки - 7-а клас СШ № 57.
Читачі разом з бібліотекарем пригадали, хто ж такий Валентин і чому саме цей день відмічають як День закоханих, які традиції його святкування існують в різних країнах.
Гравці за допомогою “сердець” знаходили свої “пари”, вчилися робити компліменти. Хлопці присвячували вірші дівчатам, а дівчата по картках знаходили пари літературних героїв. Весело, із захопленням пройшли конкурси “ Яблуко розладдя”, “ Зрозумій мене без слів”, “ Статуя кохання”.
Любов - найромантичніше почуття - спонукає митців на створення шедеврів мистецтва і літератури, якими захоплюються потому багато століть. На книжковій виставці “ Я вірую в любов, яка тримає світ” були представлені книги українських та зарубіжних письменників, в яких любов - одна із головних сюжетних ліній.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар