23/02/18

«Казкова світлиця Лесі Українки»

Крізь роки і десятиліття ясніє ім’я Лесі Українки – однієї з найвидатніших постатей української літератури, чиї твори стали золотим надбанням національного письменства. 
Художня палітра творчості поетеси дозволяє щоразу більше заглиблюватись у її мистецький світ. Захоплюють щирістю, мужністю та стійкістю поезії, оповідання та поеми. Проте чи не найбільш натхненними є твори, написані для дітей. У 1884 році виходить збірка «В дитячому крузі», у ній поетеса змальовує красу рідної природи та допитливу дітвору. Кожне її слово бадьоре і оптимістичне, воно будить думку, закликає долати труднощі. Казки мають повчальний характер та глибокий виховний зміст. Так через образ Павлуся, який перетворюється на квіточку і разом із Лелією потрапляє до царства квітів і дізнається про справжнє їхнє життя, поетеса повчає дітей дбайливо ставитися до природи, яку вона сама так палко любила та захищала.
Приклад горобчика із казки «Біда навчить» навчає малят із групи №5 ДНЗ №42 слухатися вихователя Іскру Олену Іванівну та прислухатися до порад методиста Зикунової Світлани Іванівни. Таку обіцянку вони дали бібліотекарям філії № 37, яких так гостинно приймали у своєму затишному дитсадочку. 


Немає коментарів:

Дописати коментар