21/02/18

«Рідна мово, пелюсткова, ти у серці народу живеш»

«Рідна мово, пелюсткова, ти у серці народу живеш»
21 лютого наша країна відзначає День рідної мови. Це свято тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. В цей святковий день, в бібліотеку №37 завітали учні 3-А класу школи №48 (класний керівник Попова Ольга Павлівна), аби виразити у віршах, прислів’ях, піснях шану та любов до рідної мови.
Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу.
Поезії, які лунали на заході, розкрили для читачів барвистий світ українського слова, його велич та силу. Діти порівнювали мову з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

Від того як буде рідне слово бриніти в нашій душі, як воно буде жити в ній, залежить подальша доля нашої мови. Ми прищеплюємо дітям почуття національної гордості за мову, за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб.



21 лютого у 94-й школі пройшла літературно-музична година “Живе поезія у мові”, присвячена Дню рідної мови. Лунали вірші, пісні, які підготували учні, а справжньою родзинкою стала зустріч з Заслуженою артисткою Одеського Академічного українського музично-драматичного театру ім. В.Василька Іриною Черкаською.




Немає коментарів:

Дописати коментар