24/09/24

Книжкова подорож “Моя Батьківщина - рідна Україна”

 Напередодні дня туризму бібліотекарі дитячої бібліотеки-філії №19 провели віртуальну подорож “Моя Батьківщина - рідна Україна”.

Ми маємо цінувати своє право на життя в Україні, шанувати українські традиції, дотримуватися законів нашої держави, плекати українську мову, дбати про чистоту довкілля.

Чи не кожна людина мріє мандрувати світом, щоб побачити на власні очі, як живуть в інших країнах. Але майже кожен згодом усвідомлює, що найкраще місце у світі - рідний дім. 

Наш рідний дім - Україна. Це незалежна держава, яка є найбільшою за величиною країною, що повністю лежить у Європі. Столицею України є місто-герой Київ, а також серед найбільших міст нашої держави також є Харків, Дніпро, Донецьк, Одеса, Львів.

Україна багата архітектурними пам'ятками, природними ландшафтами та культурними об’єктами, що мають свою власну та неповторну історію.

Учні 5-х класів ліцею 3 дізналися від бібліотекарів про такі унікальні місця нашої Батьківщини як: острів Хортиця (символ українського козацтва); Олешківські піски (друга по площі найбільша піщана пустеля в Європі); біосферний заповідник “Асканія-Нова” (колосальне біологічне різноманіття); Лемурійське озеро або “рожеве озеро”  (за солоністю як Мертве море); Аккерманська фортеця (вражаюча система оборонних стін і веж); Карпатські гори (прекрасне місце - оазис для туристів); Одеські катакомби (протяжність понад 3000 км);  печера “Оптимістична”  (найдовша гіпсова печера у всьому світі); Національний дендрологічний парк “Софіївка” (найстаріший парк України); Одеський національний академічний театр опери та балету; Києво-Печерська Лавра (пам'ятка Світової спадщини ЮНЕСКО).

Також в бібліотеці була оформлена книжкова виставка, де кожен читач ознайомився з цікавими місцями нашої рідної Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар