15/07/24

"Слідуючи своєму генію: Мікеланджело де Караваджо" - мистецька година

453 роки  тому  народився  великий італійський  художник один  із  найбільших  майстрів  бароко  та засновник  європейського  реалістичного живопису  - Мікеланджело  де Караваджо. (1571- 1610).

Його життя  було настільки   ж драматичним, як і його мистецтво. Він створив  потужний  стиль, використовуючи  контрасти світла  та тіні  і точно фокусуючись  на предметах. Він писав  з людей, часто в образах  святих  і мадонн  зображував  простих римлян,  людей з вулиць  та ринків.

Караваджо  спирається  на традиції  ренесансного  мистецтва,  що втілює   у своїх   полотнах  народний  ідеал  краси. У творах  на біблійні  теми він  завжди  висуває на першому  плані свої  демократичні устремління. 

Помилуватися  у  Римі  шедеврами  Караваджо можна не лише в  музеях.  Так інтер'єр  церкви  Санта-Марія-дель-Пополо  прикрашають його картини  "Звернення  Святого Павла"  і "Розп'яття  Святого  Петра". А в художній   галереї   Палаццо  Берберині  можна   побачити  його знаменитий  твір  "Юдіф, що вбиває  Олоферна".

Бібліотекар  філії 46 Ерешова Т.О.   розповіла  дітям  про  життя  та творчість  великого художника,  познайомила  з картинами  та книгами, що розповідають  про творчість  майстра.  Діти переглянули  відеофільм  про Караваджо. 

Немає коментарів:

Дописати коментар