Масляна,
Масниця, Запусти, Колодій, Сирний, тощо
- останній перед Великим постом тиждень,
популярне народне свято, що дійшло до
наших днів ще з язичницьких часів. Здавна
в ці дні в Україні готують велику
кількість млинців, налисників і вареників
з сиром, щедро заправляючи їх сметаною
або маслом.
20
лютого співробітники філії 48 вирішили
відсвяткувати початок Масляни
разом з дітлахами ЗОШ 5, 3-В класу.
Усі
підготувалися на славу. На святковому
столі були налисники, млинці, різні види
варення, самовар та пахучий чай. Діти
разом з бібліотекарями розповідали як
протягом Масляної проводилися різноманітні
обряди, гостини, гуляння. Всім було
весело і смачно!
Немає коментарів:
Дописати коментар