20/10/22

Чудес на світі стільки!

 Шановні книголюби, дитяча бібліотека 22 запрошує вас у чарівний світ природи!

Інформаційна виставка "Дива природи" рада поділитися цікавими та пізнавальними відомостями про 7 природних чудес сучасного світу за допомогою різноманітних яскравих книжкових видань, які зацікавили кожного читача.

Люди здавна складали списки чудес світу. Найчастіше такі списки обмежувалися сімома лауреатами, наслідуючи давньогрецькі сім чудес світу.

Сім нових чудес природи - сучасна спроба створити список семи найдивовижніших природних місць за допомогою всесвітнього народного голосування, в якому брали участь більш ніж 220 країни протягом останніх чотирьох років. Спроба була організована швейцарською організацією "Корпорація Нового Відкритого світу".

За результатами були вибрані:

АМАЗОНІЯ (Бразілія, Перу, Колумбія, Венесуела, Еквадор, Болівія Гайяна, Сурінам, Французька Гавана)

АМАЗОНІЯ представляє більше половини тропічних лісів планети, які розташовані на території 9 країн. Ріка Амазонка найдовша і найповноводніша річка нашої планети. Жоден міст не перетинає Амазонки.

ЗАТОКА ХАЛОНГ (В'єтнам)

Затока Халонг розташована в провінції Куанг Нінь, у В'єтнамі. Містить тисячі карстових вапняків, скель, круч, печер та островів (1969 шт.) різних розмірів і форм. Ще однією особливістю Затоки ХАЛОНГ є велика кількість озер посеред вапнякових островів. Халонг перекладається як "там, де дракон занурився у море".

ВОДОСПАДИ ІГУАСУ (Аргентина, Бразилія)

Комплекс водоспадів на річці ІГУАСУ є одним з найбільших водоспадів світу. Вони простягаються на 2700 м, утворюють напівкруглу форму. З 275 каскадів, які в сукупності складають водоспади ІІгуасу, "Горло диявола" є найвищим - сягає 80 м висоту.

ОСТРІВ ЧЕДЖУ (Південна Корея)

Це острів вулканічного походження, найбільший острів і найменша провінція в Кореї. Площа - 1846 м2. Найвища гора у Південній Кореї і згаслий вулкан, якій піднімається на 1950 м над рівнем моря. Головний вулкан оточують 360 "супутникових" вулканів.

КОМОДО (Індонезія)

Індонезійський національний парк Комодо складається у трьох великих островів, які мають вулканічне походження, - Комодо, Рінка і Падар. Національний парк був заснований у 1980 році для захисту комодського варана. Це єдине місце на Землі, де живуть унікальні нащадки динозаврів - комодські варани чи дракони - найбільші ящірки земної фауни.

ПІДЗЕМНА РІЧКА ПУЕРТО ПРИНЦЕСА (Філіппіни)

Національний парк "Підземна річка Пуерто Принцеса" розташован на о. Палаван, Філіппіни. Парк має зону гірських карстових ландшафтів у 8,2 км. ПІДЗЕМНА річка розташована у печері, вона судноплавна. Печера має велику кількість гротів. Цю підземну річку вважають найдовшою у світі .

СТОЛОВА ГОРА (Південна Африка)

Ця гора з пласкою вершиною розташована на південному березі Столової бухти біля південноафриканського міста Кейптаун. Висота 1086 метрів. Складена піщаниками. Схили круті, вкрити верещатниками і заростями жорстколистних вічнозелених чагарників. Тут нараховують більше 1470 видів рослин.

 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар