19/10/22

Подорож в професію: «Хто на кухні хазяйнує?»: до Міжнародного дня кухаря і кулінара

Міжнародний день кухаря - професійне свято кухарів та кулінарів усього світу. Відзначається щорічно 20 жовтня.

Першими кулінарами були первісні люди, які готували впольовану дичину просто на відкритому вогні. Рецепти різноманітних страв відомі людству ще з часів Стародавнього Єгипту і Вавилону. На сьогодні кулінарія – справжня наука і мистецтво.

У філіалі бібліотеки № 10 відбувся захід, присвячений цій цікавій професії. Спочатку завідувач відділу Ірина Юзік запропонувала читачам літературні смаколики у вигляді добірки книжок та періодичних видань: «Зварю тобі борщику» Зірки Мензатюк, «Рецепти улюбленого варення від Ганусі» Володимира Рутківського, «Дивовижні подорожі Соні й Асі до Скандинавії і Давнього Єгипту» - казкові повісті із серії «Кулінарна казка» Петра Мельника та розповіла цікаві факти про кухарів і кулінарів.

Далі виступила справжній майстер своєї справи - технолог харчової промисловості Ропай О.В.

Діти дізнались, як завдяки дитячим захопленням у майбутньому можна досягти успіху, або зробити улюблене заняття своєю професією.

Ну а потім на наших читачів чекали веселі конкурси, солодка вікторина від Карлсона, кросворд «Їстівний», майстер-класи, які навчили дітей важливості здорового харчування, гарним звичкам у їжі. Переможці змагань отримали почесні звання «Геній на кухні» і «Шеф - кухар»

Сподіваємось, що усі ці навички залишаться з ними на все життя.




Немає коментарів:

Дописати коментар