10/10/22

Складають казку казкарі (325 р. збірнику Ш. Перро "Казки матінки Гуски")

 Шановні читачі, хочете знати, хто написав найпершу дитячу книжку? Тоді завітайте до нас!

Дитяча бібліотека 22 запросила юних книголюбів на книжкове асорті чудових творів автора.

А написав її відомий французький письменник- казкар Шарль Перро. Адже до нього ніхто ніколи не писав спеціально для дітей!

А почалося все з 1696 року, коли в журналі "Галантний Меркурій" з'явилася казка "Спляча красуня". Вона так сподобалася читачам, що наступного року її автор вирішив написати цілу книжку під назвою "Казки моєї матінки Гуски, або історії та казки минулих часів із повчаннями",яку присвятив принцесі Орлеанський.

Цим автором і був Шарль Перро. Було йому тоді 68 років. Він був відомим письменником, академіком та членом Французької Академії, а до того ж королівським чиновником.

Тому, остерігаючись глузувань, Шарль Перро не наважився поставити свої ім'я на збірнику, і книга побачила світ під ім'ям його сина П'єра. Але так вийшло, що саме ця книга, якій автор соромився дати своє ім'я, і принесла йому всесвітню славу.

Усі свої казки Шарль Перро писав у двох варіантах - "дорослому" та "дитячому". Навіть коли Шарль Перро був відомим професором, його ніхто не сприймав серйозно через амплуа казкаря, тож він не раз скаржився, що казки зруйнували його життя й кар'єру. Таке от ...

Юні відвідувачі ділились враженнями про казки автора та розповідали про улюблених героїв.

Дивовижній світ казок Шарля Перро нікого не залишае байдужим!

 
 
 
 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар