17/10/22

Усі професії прекрасні та важливі!

Геологом, дизайнером чи програмістом - а ким ти, юний читайлик, мрієш стати в майбутньому?

Здається, ти цікавишся усім: історичними розкопками і польотами в космос, науковими новинками і чудернацькими малюнками на сусідньому будинку. А як сильно ти любиш політати у хмарах і описати складно...

Дитяча бібліотека 22 запросила читачів на парад майстрів, щоб познайомити з цікавими професіями у світі. Серед найцікавіших професій у світі можна виділити 15 найбільш неординарних, про існування яких багато людей навіть і не здогадувалися!

ЗБИРАЧ М'ЯЧІВ (у гольф-клубах).

Займається тим, що стежить за м'ячиками, які потрапили за межі гольф-клубу.

ЧЕРГОВИК.

Суть якої полягає в тому, щоб стояти в черзі за іншу людину, який і платить за таку працю.

ПЕДІКЮРЩІК ДЛЯ КОРІВ.

Виконує цю потрібну роботу, так як стан тварин впливає на якість молока.

ВИПРОБУВАЧ МЕБЛІВ.

На такій роботі потрібно сідити на стільцях або лежати на дивані, перевіряючи меблі на міцність.

РОЗПРАВЛЮВАЧ ПОДУШОК.

Робота яка дає досить пристойний заробіток.

ПЕРЕВЕРТАЧ ПІНГВІНІВ.

Ці люди працюють в Антарктиди й рятують бідних птахів, які задивлюються на літаки і падають на спину. Адже за своєю природою пінгвіни не здатні самі підніматися.

МУРАШИНИЙ СЕЛЕКЦІОНЕР.

Людина яка відбирає мурах для видобутку отрути, який необхідний в медичних цілях.

НАЙМАНИЙ РОДИЧ.

Суть її в тому, шоб люди, у яких немає знайомих чи друзів, могли скористатися такими послугами і піти куди-небудь з цією людиною, який видає себе за родича.

ТЕСТУЮЧИЙ ВОДНИХ ГІРОК.

Все що потрібно для працівників цієї спеціальності - це кататися на гірках і перевіряти їх на предмет комфорту і якості .

РОЗПРАВЛЮВАЧ ЗМОРШОК НА ВЗУТТІ.

Затребувана спеціальність в дорогих взуттєвих бутиках. У них всього один обов'язок - розправляти взуття, яке міряли покупці, щоб на ньому не з'являлися зморшки.

СЛУХАЧІ ПАРМЕЗАНУ.

Це вміння чітко виконати пісню "О sole mia" на сирі Пармезан. На фабриках в Італії, де його виробляють, працюють люди з музичною освітою. Вони стукають срібним молоточком по голівках сиру, щоб визначити, чи дозрів він. А дозріває він 3 роки, щодня видаючи нові ноти.

АВТОР ПЕРЕДБАЧЕНЬ ДЛЯ ПЕЧИВА.

Популярні в усьому світі печенькі з прогнозами потребують регулярного і правильного складання цих самих прогнозів. Їхній автор неодмінно повинен мати хорошу фантазію. На перший погляд робота здається легкою, але спробуйте придумати хоча б сотню подібних прогнозів.

ЛЮДИНА, ЯКА ВИЗНАЧАЄ СТАТЬ КУРЧАТ.

Дуже популярна спеціальність на багатьох західних птахофермах. В обов'язки фахівців даної спрямованості входить безпомилково визначення статі курчат, по досягненню ними віку 1 день.

ЛЮДИНА-ЛЯКАЛО.

Мабуть, одна з найдивовижніших професій. Проте, молодий чоловік з вищою освітою, влаштувався саме на цю роботу. У його обов'язки входить відлякувати місцевих птахів за допомогою акордеона і дзвіночка, при цьому він повинен носити яскраво-помаранчеве пальто. За цю виставу йому платять 250 фунтів стерлінгів на тиждень.

ДЕГУСТАТОР КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН.

Напевно, ніхто і ніколи б не подумав, що корм для тварин пробує хтось, крім самих тварин. Вимоги до цієї професії прості: бути здатним з'їсти котячий або собачий корм, після цього коментувати його запах, смак і консистенцію, розповісти, наскільки він схожий на натуральні продукти.

Кожна з цих професій знайшла своє застосування і користується певним попитом.

Бібліотекарі запропонували серйозні та жартівливі загадки про професії, за допомогою книжки Ю. Коломієць "Незвичайні професії".

Розгадуючи їх книголюби черпали натхнення для здобуття спеціальності для душі, а також на грандіозні відкриття в обраній галузі.


Я У МРІЯХ ПОБУВАЛА.

Я у мріях побувала,

Я у мріях заблукала

То я ПЕКАРЕМ була

І торти смачні пекла,

То зайшла в КРАВЧИНІ мрію -

Плаття шила - гарно вмію!

Ще я ВЧИТЕЛЬКОЮ стала -

Букви з дітками вивчала.

Мить - і я вже ТЕНІСИСТКА,

І ХУДОЖНИЦЯ, й АРТИСТКА!

Вірш складаю - ПОЕТЕСА.

В літаку я - СТЮАРДЕСА!

Ким же бути, ким же стати?

Треба щось одне обрати!

Я у мріях побувала,

Я дивилась - вибирала.

Ще не все я знаю й вмію,

Ще шукаю свою мрію!

Л. Відута

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар