04/10/22

Еко-б’єнале: «Зниклі тварини: як це було?» (до Всесвітнього дня тварин)

 Цивілізаційний прогрес має дві сторони медалі: це й найбільші людські здобутки, і вражаюча недалекоглядність людей. Населення планети, не замислюючись про наслідки, звикло ставитися до природи споживчо. У недалекому майбутньому це може спричинити катастрофу. Земні багатства витрачаються з неймовірною швидкістю. Тварини, які вимерли з вини людини, залишилися лише на ілюстраціях старих підручників зоології.

Вважають, що масове вимирання видів є рідкісною і катастрофічною подією, на кшталт раптової загибелі динозаврів. Однак у природі вимирання видів відбувається постійно. За даними Всесвітнього фонду дикої природи, щорічно близько 10 тисяч видів зникає з Землі.  Люди відповідальні за негативні зміни Землі. На жаль, вимирання цілих видів тварин у часто є наслідком людської діяльності. Зникнення тварин пов'язане з полюванням, браконьєрством, забрудненням навколишнього середовища, з руйнуванням природного довкілля, зі зміною клімату - все, за що так чи інакше відповідальна людина.

4 жовтня Всесвітній день тварин. Цього дня в бібліотеці філ.40 відбувся захід присвячений зниклим тваринам. Читачам розповіли і наочно продемонстрували що трапиться з тваринами, людиною та самою планетою, якщо ми не будемо її берегти.

Давайте вдячно відноситись до нашої планети та її мешканців. Тому що, крім нас це не зробить ніхто.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар