21/12/23

Літературна мозаїка «Дивосвіт різдвяних свят»

Різдво – особливе свято. Все у ньому чарівне, казкове і таємниче. Свято Різдва чекають з нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів. Свято тішить своїм затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє. Та чи знають наші юні читачі як його святкувати?

Завідувач відділу філії №10 Ірина Юзік представила книжкову тематичну полицю з добіркою новорічних і різдвяних історій, казок, віршів, оповідань як українських, так і зарубіжних письменників. Ознайомила користувачів з історією, традиціями святкування, обрядовими піснями, повір’ями, іграми свята Різдва. Розповіла, хто такий Ісус Христос та чому Його люблять і поважають в усьому світі. Діти дізнались чому ялинку називають «деревом Христа» і як виник цей чудовий і гарний звичай – наряджати ялинку до дня Різдва. До речі, читачам дуже сподобалась незвичайна гра-завдання «Закодоване слово» – шукати відповіді на загадки та питання в акровіршах, які були присвячені цьому святу.

А потім учасники студії з психосоціальної підтримки «Крилаті мрійники» взяли участь у майстер-класі «Різдвяна листівка», який провели волонтери Товариства Червоного Хреста України Суворовського району. Діти створили не просто листівку, а цілу казкову сцену і відчули себе часткою світу казки й чарівності.

Немає коментарів:

Дописати коментар