22/12/23

Ясна зоря українського письменства (до 190-річчя від дня народження Марко Вовчок)

 22 грудня 1833 р. народилася Марко Вовочок (літературний псевдонім Марії Олександрівни Вілінської) - українська письменниця та перекладачка.

Під час заходу «Ясна зоря українського письменства», який підготували бібліотекарі Тетяна Паніна та Лариса Решетняк до 190-річчя від дня народження Марко Вовчок, діти дізналися про життя письменниці, розглянули її найзначніші твори, які мають антикріпацьке спрямування та описують історичне минуле України. Найвищого мистецького рівня досягла Марко Вовчок у зображенні трагічної долі жінки-кріпачки. Цей образ є провідним у більшості творів письменниці, зокрема в оповіданнях «Козачка», «Ледащиця», «Одарка», «Игрушечка» та повісті «Інститутка».

Саме цю повість обрали для літературної фотосесії обрали читачі бібліотеки-філії для дітей № 37. Юні актори з театральної студії «АніКа» (художній керівник Антон Бондаренко) зобразили найцікавіші епізоди твору: кріпосниця-панночка обирає собі служницю, знущається з неї, лає та б’є, влаштовує скандал через те, що старенька бабуся роздає дітям по яблучку з панського саду.

Немає коментарів:

Дописати коментар