15/12/23

Година роздумів "Доброта та милосердя в творчості ювіляра Елеонор Портер"

Напередодні ювілею дитячої американської письменниці Елеонор Портер бібліотекарі філії 19 відвідали читачів 5-х класів ліцею 3.

Елеанор Портер народилася 19 грудня 1868 р. в містечку Літлтоні штату Нью-Гемпшир у родині англійських переселенців до Америки. Письменниці пророкували славу великої співачки, але життя склалося інакше. Коли письменниці виповнилося 33 роки, були опубліковані її перші оповідання в християнському журналі "Christian Herald". Вже з того моменту Елеонор стає відомою письменницею. Однак, найбільшу славу їй приніс роман "Поліанна", написаний в 1913 році.

Захоплива книжка про дівчинку Поліанну, яку батько навчив "грі в радість" та дякувати за все Богові й людям, шукати навіть за найнесприятливіших обставин у житті тільки позитивне та хороше. Змінюючись сама, головна героїня завдяки невичерпному оптимізму й життєрадісності змінює довкола себе і людей, і світ.

Учні із задоволенням прослухали доповідь бібліотекаря та активно відповідали на поставлені питання щодо проблеми добра та милосердя в сучасному житті. А також була запропонована учням гра "Міцна павутина добрих вчинків і побажань".

Хто з учнів ще не читав роман "Поліанна" виявив бажання прийти в бібліотеку і взяти собі книгу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар