27/12/23

Ювілей письменника: «Віршоказки від Івана Андрусяка»: до 55-річчя від дня народження українського письменника, поета, перекладача.

Радо зустрів колектив бібліотеки № 10 у святково прибраній до зимових свят читальній залі учнів 4-х класів ліцею № 30 разом з вчителями. На дітей чекала цікава програма: знайомство з творчістю письменника Івана Андрусяка з нагоди його ювілею і веселі різдвяні розваги.

Завідувач відділу філіалу Ірина Юзік представила користувачам добірку його творів.

Читачі дізналися, що Іван Андрусяк справжнісінький дитячий письменник! Розбишацький і позитивний, веселий і кумедний! Він любить дітей і пише для них неймовірні вірші, які згодом цитує на пам’ять не лише дитя, але й уся родина!

В 2016 році Іван Андрусяк став лауреатом Корнійчуковської премії за збірку «Лякація» нові вірші для дітей». За цю ж збірку у 2017 році він нагороджений відзнакою «Дитячий поет року» від порталу української дитячої книги «БараБука» і премії «ЛітАкцент року». За книгу «Зайчикова книжечка» відзначений премією імені Лесі Українки. Це віршовані казки написані для читання дитині вголос та першого самостійного дитячого читання. Це трохи пустотливі, веселі, а іноді «за-думливі», ніжні й добрі історії, які Зайчик-тато розповідає своїм маленьким зайченятам.

Дитячі книги Івана Андрусяка розраховані для читання і дітьми, і дорослими. Це авторська розмова про добро і зло, співчуття і жорстокість, радість і горе, сміх і сльози – тобто про все, те про що неодмінно треба говорити з дитиною. Але не просто говорити, а й відповідально, доступно, з добром і любов’ю – так, як уміє це робити один з найулюбленіших письменників сучасної української дітвори Іван Андрусяк.

Читачам сподобались незвичайні вірші з кумедними сюжетами, яскравими образами й «добрими капостями». А ще діти були в захваті від креативних ілюстрацій у книжках, розгадування кросворда та веселих розваг. Всі присутні отримали гарний настрій та позитивні емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар