08/12/23

"Знати потрібно дорослим і дітям"

Ви знаєте, що були часи, коли дітей взагалі не сприймали як людей особливого віку — до них ставилися так, як до дорослих. Минуло не одне тисячоліття, поки людство зрозуміло, що діти потребують відмінного ставлення.

Лише в XVII-ХVШ ст. діти отримали належну увагу, бо раніше вони не мали ні дитячого одягу, ні дитячих іграшок чи книжок.

У середньовічній Німеччині слово «дитина» взагалі було синонімом до слова «дурень». Дітям було нелегко - не було законів, які оберігали б їхнє життя. Довгі роки найрозумніші й найдобріші люди боролися за права дітей самотужки, і нарешті, у 1924 році, вони зібралися у місті Женеві, де прийняли перший документ про потреби дітей - Декларацію прав дитини.

Чи завжди кожен з нас відчуває межу, де, нібито домагаючись своїх прав, попирає чужі? А чи багато хто сьогодні знає власні права, права людини, котра народилася і живе на світі?

На ці та інші питання шукали відповіді учні 2-д класу ліцею № 81 з бібліотекарем філіалу №21 Валерією Бутенко Зустріч була наповнена цікавою інформацією та фактами з теми. Згадали відомі казки в яких порушені права головних героїв. Діти з задоволенням відповідали на питання у формі гри. Захід запам'ятався, як корисний та інформативний для кожного учня.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар