14/12/23

Творча майстерня: «Маска, я тебе знаю!»

 Маска – це накладка з вирізами для очей, що приховує обличчя учасника маскараду, карнавалу, вистави, іноді - із зображенням обличчя людини, голови тварини або міфічного звіра. Вона означає якусь таємницю.

Карнавальний костюм точно не буде таким яскравим та завершеним, якщо не доповнити його маскарадною маскою. Тим паче якщо це святкова вечірка: такий аксесуар допоможе цілком відповідати конкретному персонажу. Крім цього, будь-який вечір або свято можна скрасити навіть без спеціальних нарядів, адже однієї маски для відповідної атмосфери достатньо. Діти найчастіше обирають тварин або персонажів улюблених мультфільмів.

Завідувач відділу філіалу № 10 Ірина Юзік провела для користувачів екскурс з історії виникнення масок в різних країнах. Найзнаменитішим прикладом використання маскарадних масок є венеціанські карнавали 14 століття. У той час ці аксесуари стали також атрибутом повсякденного життя з метою приховати обличчя, а деякі з них навіть прикрашалися коштовним камінням.

А потім читачі мали неймовірну можливість самостійно створити свій унікальний святковий образ. Разом із волонтерами студії психосоціальної підтримки «Крилаті мрійники» конструюючи та декоруючи власні маски, юні творці змогли проявити свою творчість та фантазію.

Немає коментарів:

Дописати коментар