11/09/23

''Франкові читання"

 ''Ми маємо почувати себе українцями без офіційних кордонів" (Іван Франко)

8 вересня у приміщенні Універсального читального залу "Централізованої міської бібліотечної системи для дітей" міста Одеси за участі "Одеського обласного центру патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді" відбулися "Франкові читання".

З вітальним словом виступили Наталія Кавун - заступник директора по бібліотечній роботі "ЦМБС для дітей" та Наталія Михайленко - керівник "Одеського обласного центру патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді". Присутніх зачарувала лекція Ірини Нечиталюк - кандидата філологічних наук, доцента, фахівця "Обласного центру патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді". Завдяки їй, законсервований образ з критики української літератури, образ Великого Каменяра, постав перед нами звичайною людиною, яка творила, жила, кохала, виховувала дітей. Родзинкою зустрічі був Олександр Радіонов - учень четвертого класу Одеської початкової школи 275, який розказав напам'ять уривок з поеми Івана Франка "Мойсей". Хлопчик активно відповідав на питання пані Ірини, брав участь у дискусії. Також присутні звернули увагу, що Олександр був одягнений у стилі Франка. Як відомо, Іван Франко, став першим, хто поєднав вишиванку з класичним костюмом. От і юний пан Олександр, не дивлячись на спекотну погоду, поєднав вишиванку з класичним піджаком.

"Франкові читання" змогли наблизити видатного генія до читацького загалу та вкотре довели, що українська культура є яскравою і всесвітньовідомою.

Немає коментарів:

Дописати коментар