27/09/23

День інформації "Різноманіття Європейських мов"

Європейці спілкуються різними мовами. Переважна більшість їх належить до трьох великих мовних груп або "сімей" - германської, слов'янської та романської.

Мови кожної сім'ї мають схожі риси, оскільки вони походять з одного коріння. Наприклад, романська група мов походить від латини, якою розмовляли стародавні римляни. На європейському континенті існує більш як сто різних мов!

Вивчення мов може бути дуже цікавим заняттям - водночас воно важливе на такому континенті, як наш. Багато хто з нас із задоволенням їде подорожувати під час канікул до інших європейських країн і знайомиться там з людьми. Це прекрасна можливість використати на практиці найпопулярніші фрази різними мовами, які ми вивчили.

В бібліотеці №48 є багато цікавих книжок на англійській, німецькій, французький, польській, болгарській мовах. Це - і класична світова література, і сучасні дитячі твори для наймолодших.

День інформації, який пройшов в бібліотеці показав все розмаїття європейських мов і дав можливість нашим читачам познайомитись з європейськими країнами за допомогою настільних ігор, які отримала наша бібліотека.

Завжди раді зустрічі в бібліотеці №48, за адресою вул.Балківська, 36/6.

Немає коментарів:

Дописати коментар