29/09/23

Арт-година: «Малюю море»

 Ми його любимо – відпочиваємо: купаємося і засмагаємо; милуємося: фотографуємо, пишемо вірші, співаємо пісні; мандруємо; використовуємо в господарських цілях, воно стоїть на захисті наших кордонів! Все це - наше улюблене Чорне море! А ще ми його малюємо у дитячій бібліотеці № 40. У рамках фестивалю Смуга-fest «Я одесит, патріот України», відбулась творча година з викладачем образотворчого мистецтва Художньої школи №2 міста Одеси Репрінцевою Світланою, яка розповіла багато цікавого про світ живопису та провела майстер-клас.

Світлана Сергіївна запропонувала читачам намалювати морський пейзаж. З її підказками за годину на аркушах наших читачів з’явилася «марина», так художники називають зображення моря. У кожного вийшло по-різному, але дуже гарно. Творча година пролетіла наче мить, ніхто не оцінював майстерність результату. Тут важливий сам процес.

Кольори викликають у людини певні почуття. Кольори моря викликають спокій та рівновагу. Це просто задоволення і хочеться, щоб такі уроки малювання стали постійними, навчитись техніки від професіоналів. Малювання відволікає від негативу, заспокоює від стресів та сірої буденності. Дякуємо за творчу зустріч Художній школі №2 міста Одеси й викладачу Світлані Сергіївні за чудові миті натхнення. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Скільки ж морів на Землі? Точної відповіді немає. Міжнародне гідрографічне бюро виділяє всього 54 моря, деякі вчені вважають, що на нашій планеті понад 90 морів (не рахуючи Каспійського, Мертвого і Галілейського, які часто відносять до озер). Найбільш поширена версія, що морів все ж 81. Цікаво? Приходьте до дитячої бібліотеки №40, наші фахівці підберуть для Вас літературу на будь-яку тематику!

Немає коментарів:

Дописати коментар