14/09/23

Бесіда-спілкування «Демократія – основа сучасної держави»

«Демократія є спілкування: люди

говорять одне з одним про свої спільні

проблеми й формують свою спільну долю.

Щоб бути здатним керувати собою, люди

повинні вільно висловлювати свої думки»

(П. Вілсон).

З історії відомо, що саме в Давній Греції сформувався такий суспільний устрій, коли питання суспільного життя вирішувалися зборами громадян і отримав назву демократія. Демократичне суспільство – суспільство, яке забезпечує права та свободи громадян. В основі демократичного суспільства лежить влада народу. Цей принцип забезпечує право кожного на управління державою. І людина є найвищою цінністю демократичного суспільства.

З нагоди відзначення Міжнародного дня демократії у бібліотеці № 10 відбулася бесіда-спілкування «Демократія – основа сучасної держави»

Бібліотекарі разом з читачами обговорювали такі питання: якою є мораль демократичної громадянської держави; як людина обирає життєвий шлях; які права й обов’язки людини в демократичному суспільстві; як слід розуміти справедливість у сучасному демократичному суспільстві; для чого у демократичному суспільстві існують мораль і право; що означає бути громадянином демократичної держави; якими повинні бути відносини між народами в багатонаціональній демократичній державі.

Під час заходу читачі ознайомилися із висловами відомих людей стосовно демократії, пригадали прислів’я та приказки, які можуть бути пов’язані з поняттям демократії.

Наприкінці спілкування діти для себе зрозуміли, що кожен громадянин своєї країни повинен мати почуття любові до Батьківщини, усвідомлювати обов’язок її захищати, мати почуття поваги до її національних символів, культури, мови, традицій. Ці почуття не дають можливості бути байдужими до проблем країни й людей, які живуть у цій країні, примушують шукати шляхи поліпшення життя в суспільстві.

Немає коментарів:

Дописати коментар