18/09/23

Урок мудрості «Як стати справжньою людиною»: до 105-річчя від дня народження В.Сухомлинського – українського педагога, письменника

«Кожен, хто вступає в життя, повинен бути не тільки прекрасним умільцем, майстром, творцем матеріальних цінностей, а й душевною, чуйною, чутливою людиною» (В.Сухомлинський).

Щоб людина не витратила своє життя на дрібниці, і щоб ніколи не відчути гіркоту життєвого полину у зрілі роки, не шкодувати, що життя пройшло марно, потрібно самому собі дати відповідь: у чому сенс мого життя? Чого я хочу досягти? Яким я повинен бути? Адже у житті нічого не дається без зусиль і важкої праці. Людина, яка з дитинства навчилася долати перешкоди, допомагати іншим, не піддаватися спокусам, перемагати власну лінь, може стати справжньою людиною.

З нагоди 105-річчя від дня народження видатного українського педагога і письменника Василя Сухомлинського у бібліотеці-філії №10 відбулося засідання факультативу «Пролісок». Завідувач відділу Ірина Юзік представила читачам добірку його творів – це оповідання, мудрі, повчальні казки, притчі, новели, написані для дітей і дорослих. Учасникам факультативу були запропоновані вправи «Знайомство», «Наші плани на майбутнє», «Аукціон добрих справ», які сприяли вихованню у дітей людяності, гуманізму, поваги до людей та великодушності. У ході проведеного заняття читачі усвідомили важливість мати мету в житті, вірити в себе, бути людиною. Вчилися співпрацювати, порозумітися під час певних ситуацій, проявити відповідну солідарність, повагу до іншого.

Людина за будь-яких обставин має залишатися людиною: і у ставленні до інших людей і у ставленні до природи, і у ставленні до свого міста, своєї держави, свого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар