14/09/23

Подорож "Культура та традиції країн світу"

 Уже протягом 2000 років Китай є найчисленнішою за населенням державою. Це земля багатої культури, давньої цивілізації, держава, що вражала могутністю протягом багатьох століть. Китай батьківщина шовку та паперу, компаса та сейсмографа, пороху та першої письменності. Свої ієрогліфи китайці створили на 6 століть раніше, ніж виник грецький алфавіт.

Завідувач відділу бібліотеки №10 Ірина Юзік запропонувала читачам поринути у надзвичайно яскравий в барвистий світ міфологічних китайських тварин, які то приходять на допомогу людям, то постають проти них. Також важливу роль у міфології Давнього Китаю належить так званому "культурному героєві"- персонажеві, який несе людству світло мудрості, навчає ремеслам і наукам.

Маленькі відвідувачі із цікавістю прослухали китайську народну казку "Іссумбосі" про хлопчика - мізинчика - розумного, хороброго і працьовитого.

А наприкінці заходу учасники студії з ПСП "Крилаті мрійники" власноруч виготовляли справжнього повітряного змія, адже батьківщина повітряного змія - Давні той Китай. "Країна дракона" - так іноді називають Китай, а дракон, як відомо, наймогутніша і найзагадковіша істота на світі. Понад 2 тисячі років тому там почали запускати у небо зміїв-драконів. Їх робили із бамбука, шовку та паперу.

Немає коментарів:

Дописати коментар