19/09/22

Майстер-клас: "Розпис каменів"

 Море… Я дуже люблю море. Воно ніколи не буває одноманітним, нецікавим, бо щодня, навіть щохвилини воно різне.

Морський камінь, який ми всі любили збирати в дитинстві на наших пляжах, має цікаву історію. Мільйони років тому освіту Кавказьких гір відбувалося з бурхливим виверженням вулканів, потоки застиглої лави у вигляді плит, уламків і дрібних шматочків неслися течією гірських річок і потрапляли в море. Морські хвилі продовжували шліфувати і обкатувати скалки, подрібнюючи і надаючи камінцям округлу форму.

Але що ж робити, коли за вікном війна, літні, дачні радості забуті? Бібліотекар, Чеботова Наталія, назбирала морські камінчики і принесла частинку моря та сонця до бібліотеки. Та разом з читачами зайнялася творчістю. Це захоплююче заняття не тільки урізноманітнює час, а й залишить на пам'ять чудові сувеніри, при одному погляді на які настрій буде підніматися.

Які ж вироби з морських каменів можна придумати? Список ідей практично невичерпний! Саме тому у рамках "Смуга Фесту" у бібліотеці №40 ми з дітьми розписували камінчики. Тема: море, місто Одеса, морські тварини.

Для роботи крім камінчиків, фарби і пензлика до них, діти получили багато цікавої інформації.

Найкраще з невеликих камінчиків довгастої форми виходять рибки. Розмалював кілька штук різного розміру, можна організувати оригінальний декоративний "акваріум". Але фантазія наших дітей безмежна. І на фотографіях ви можете побачити, як вони її втілили в своїх малюнках.

 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар