06/09/22

Про собаку Баскервілів (120 р. детективній повісті А. Конан Дойля "Собака Баскервілів”)

Увага! Детективній розшук!

Дитяча бібліотека 22 запросила шановних читачів у неймовірний світ детективу, на знайомство з однією і з відомих історій про геніального Шерлока Холмса, "Собака Баскервілів", з книги "Пригоди Шерлока Холмса".

Автор розповідей та оповідань про Шерлока Холмса відомий англійський письменник Артур Конан Дойль, народився в Единбургзі у 1839 році.

Він закінчив медичний факультет, але мріяв про морські подорожі - плавав по Льодовитому океану, мандрував по Африці.

Пізніше, Артур Конан Дойль оселився у Лондоні. Прибутків медична практика не давала. Чекаючи своїх пацієнтів, щоб якось заповнити дозвілля, що мимоволі з'явилося, він почав писати оповідання та нариси.

Якось Дойль згадав дивака Джозефа Белла з медичного технікуму в Единбургзі. Цей Белл дивував студентів своєю спостережливістю та надзвичайним вмінням за допомогою "дедуктивного методу" розбиратися в заплутаних життєвих проблемах.

У книги Артура Конан Дойля Белл увійшов під вигаданим ім'ям - Шерлок Холмс. З того часу детектив з Бейкер - стріт став одним з найпопулярніших та улюблених літературних героїв. Зловісні заплутані злочини і неймовірні загадки зміг вирішити тільки геніальний детектив Шерлок Холмс та його вірний друг доктор Ватсон.

Так у "Собаці Баскервілів" Холмс розв'язує загадкову, майже містичну справу: за жахливих обставин вмирає власник Баскервіль-холу сер Чарльз. Усе сходиться на тому, що його смерть спричинила появу якось чудовиська, яке переслідує Баскервілів вже не одне століття. Та Холмс доводить, що це цілком реальний злочин. Він розкриває давню таємницю і звільняє Баскервілів від родового прокляття.

Книголюби були в захопленні від цікавих пригод Шерлока Холмса!



Немає коментарів:

Дописати коментар