05/09/22

Відкрий для себе рідне місто! (День народження Одеси)

 А вам хотілось б потрапити туди, де народжуються смішні жарти, де живуть найвеселіші люди і де знаходяться найдивовижніші будівлі та скульптури? Тоді дитяча бібліотека 22 ласкаво просить вас, шановні відвідувачі, на каскад вражень по нашої Одесі - іменинниці. А в Одесі стільки всього цікавого, що очі розбігаються! Юні читачі та їхні батьки дізналися багато цікавих і пізнавальних фактів з історії міста.

Наприклад, що стеля Національної філармонії, вкрита позолотою, споруджена з ліванського кедру і без единого цвяха. А зал філармонії на 1000 місць вважається одним з найкрасивіших у Європі.

В Музеї західного та східного мистецтва головні сходи створений з карарського мармуру, зведени без опорних балок! Вони здаються просто повітряними!

Пам'ятник стільцю з відомого роману Ільфа та Петрова стоїть на площі Остапа Бендера, яка є найменшою у Європі!

А зал Одеського оперного театру з куполами, колонами і розписами на тему Шекспіра з 2, 5 т. кришталевою люстрою і оксамитовими кріслами вражає!

Відомі всім Потьомкінські сходи складаються з 192 ступенів, у 2015 році були визначені "Європейських скарбом кінокультури" за оцінкою Європейської кіноакадемії.

Одеса не тільки велика, але й красива: у 2010 році місто посіло почесне четверте місце у рейтингу найпривабливіших міст Європи після Амстердаму, Риги й Вільнюса.

 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар