21/09/22

Авантюрна пригода: «Незвичайне викрадення» (за оповіданням О`Генрі «Вождь червоношкірих»)(до 160-річчя О`Генрі)

О. Генрі – це творчий псевдонім американського письменника, видатного майстра короткого оповідання Вільяма Сідні Портера.. Своє перше оповідання – «Різдвяний подарунок Діка-Свистуна», надруковане в 1899 році в «Журналі МакКлюра», Портер підписує псевдонімом О Генрі.

За своє життя письменник написав 273 новел і оповідань, і тільки один великій твір — роман «Королі і капуста». Повне зібрання його творів становить 18 томів.

Постать О. Генрі займає особливе місце в літературі, він неперевершений майстер короткого оповідання. Герої Генрі різноманітні та живі, і він уміло передає не лише їхні долі, а й характери. Перед нами постають мільйонери і ковбої, спекулянти і клерки, пралі і бандити, фінансисти і політики, артисти і робітники… А ще О. Генрі блискуче використовував жаргон, гострі слівця та вирази, і взагалі, його твори вирізняються неперевершеними діалогами. За мотивами оповідань автора знято американський фільм «Вождь червоношкірих та інші…» з Мерилін Монро у невеликій ролі (новела «Фараон і хорал»). Режисер Леонід Гайдай зняв трилогію «Ділові люди», до якої увійшли короткометражні фільми «Дороги, які ми вибираємо», «Рідневі душі», «Вождь червоношкірих».

У рамках проекту «Книга в кадрі» читачі відвідали захід у бібліотеці №40, на якому дізналися цікаві факти з біографії письменника, познайомилися з книгами автора, відповіли на веселі запитання вікторини, переглянули захоплюючий фільм «Вождь червоношкірих» та зіграли в настільну гру, отримуючи бурю позитивних емоцій.

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар