16/04/21

Всесвітній день голосу

 Сьогодні, 16 квітня, відзначаємо Всесвітній день голосу. Ідею свята у 1999 році запропонувала асоціація лікарів – терапевтів, логопедів та викладачів співу, – щоб привернути увагу людства до важливості голосу у повсякденному житті та підвищити обізнаність про те, як запобігти хворобам голосу. Голос є основним інструментом емоційної комунікації й має безпосереднє відношення до слухового сприйняття, психології, мовознавства та фонетики. Ось кілька цікавих фактів:

Наш голос унікальний, як і відбитки пальців. Це своєрідна візитівка, за якою можна визначити риси характеру людини, її соціальний статус, стать і навіть вік, вагу та зріст.

Науковці стверджують, що часом достатньо одного слова «привіт», аби інша людина, яка його почула, зрозуміла для себе, наскільки ви надійні та який маєте вплив.

Більшості людей не подобається власний голос у записі – і це не привід для хвилювання. Річ у тому, що коли ми розмовляємо, утворюються вібрації, які надходять зокрема й до внутрішнього вуха – саме вони спотворюють сприйняття власного голосу. Бережімо та піклуймося про свій голос! А щоб підняти собі настрій, співаймо пісні для душі.

Взяти збірки пісень для дорослих і дітей можна буде в бібліотеці-філії 4 після карантину. До зустрічі!

 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар