08/04/21

«Творчий світ Б. Сушинського» : до 75-річчя від дня народження

 Сушинський Богдан Іванович — український журналіст, письменник, член Спілки письменників України, НСЖУ., серед найбільш відомих романів автора - «Через міст над бистриною», «На тій землі за пагорбом», «Морава», «Голос ріки безіменної», «Останній з групи Беркута». Автор понад 100 книжок та понад тисячі публікацій в періодиці, численних збірок повістей та оповідань. Мова творів — російська та українська. Твори його перекладались п'ятнадцятьма мовами світу.

Помітне місце в творчості Б. Сушинського посідають твори для дітей. Юним читачам добре відомі повісті «Танець степового коня», за яку його удостоєно премії імені М. Трублаїні, «З розвідки не повернувся», «За лінією життя», «Зоряний берег», «Візьми мене з собою, Магеллане…» Він — лауреат обласної премії ім. Е. Багрицького Б. Сушинський активно виступав у пресі на захист української мови та культури, за відродження українського козацтва.

На початку 2000 року побачила світ його книга «Лицарі приморського степу. Історія Чорноморського козацтва XVIII-ХХ століть». Він створив першу у світі повну «Історію Чорноморського козацтва» та є автором книжок «Українське Чорноморське Подунай-Гуляйпільське козацтво», Перу Богдана Сушинського належить збірка історико-філософських поезій «Чорний гонець»… В його упорядкуванні з'явилася антологія-довідник «Письменники Одещини на межі тисячоліть».

Його книги мають велике пізнавальне значення для сучасної молоді.

Життєвий шлях Богдана Івановича – зразок людської гідності і працелюбства. Своїми книгами він вніс неоціненний вклад в розвиток української культури, сприяв збереженню національних традицій і пробудженню української національної свідомості.

Шановні читачі! Запрошуємо після карантину до дитячої бібліотеки-філії №10. Тут на Вас чекають твори літературної спадщини Богдана Сушинського.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар