20/04/21

Літературні дороги та стежки класичних видань

 Хочете побувати на сватанні і обряді весілля українців? А от читайте перлини творчості І.Нечуя-Левицького «Микола Джеря» та «Кайдашева сім'я». Описуючи своїх героїв, автор показує багаті звичаї і традиції рідного народу.

Старший відділ бібліотеці-філії №48 запрошує на літературні дороги та стежки класичних видань. Перед вами постануть козачка Олеся, Горпина, Парася, Маруся та сердешна Оксана з творів М.Вовчка та Г.Квітки-Основ»яненка.

Пізнайте вродливу і люблячу Наталку українського генія І.Котляревського «Наталка Полтавка», де є щирий гумор, національний колорит і український дух!

Знайомтесь з українськими Ромео і Джульєтою - Іваном та Марічкою - безперечного шедевру вітчизняної літератури «Тіні забутих предків» М.Коцюбинського. А як не знати історію кохання Лукаша та Мавки, безсмертної Л.Українки! Їх почуття відчувається через мелодію сопілки, зітхання вітру… А далі читайте любовну драму «Украдене щастя» І.Франка, на твір якого написана одноіменна опера чеським композитором В.Амброзом. І перечитуйте безсмертного Кобзаря та відкривайте світ кохання, жіночої долі в його творчості – «Зацвіла в долині», «У широку долину», «Тополя», «Г.З.» та драму «Назар Стодоля».

Отож, чекаємо на вас, юні читачі, знайомтесь із скарбами відомих українських письменників, героїні яких і сьогодні бентежать наші серця глибиною почуттів.



Немає коментарів:

Дописати коментар