25/04/21

«чорний Чорнобиль»

 Районне містечко Київської області одержало назву від різновиду гіркого полину – чорнобилки. Спочатку так іменувалося стародавнє поселення, потім місто, а за ним і сучасна електростанція.

Саме в ту ніч, із 25 на 26 квітня 1986 року, час став далеко уже не мирним. Відлік пішов на години, хвилини, секунди. О першій годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі безтурботно спали, над четвертим реактором Чорнобильської електростанції несподівано велетенське полум’я розірвало нічну темряву. За покликом рідної землі на захист свого народу першими до палаючого реактора за тривогою прибули пожежні з охорони ЧАЕС. Вступивши в полум’я смертельної небезпеки, яким дихав реактор, пожежні в ту ніч, не шкодуючи сил і життя, виконали присягу на вірність народові України.

З’явившись під знаком біблійної зірки Полин, той «чорний Чорнобиль» став якщо й не розплатою, то найсерйознішою пересторогою нашому варварству, технократичній сваволі.

Шановні читачі! Осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, пам’ятати людей, які віддали своє життя в ім’я людства Вам допоможуть матеріали книжкової виставки, які представлені в дитячій бібліотеці-філії №10. Чекаємо на Вас після закінчення карантину.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар