01/04/21

Міжнародний день птахів.

   Сумним і нецікавим було б наше життя без птахів. І справді, уявіть собі весну без пташиного співу, теплі ночі без тьохкання солов'їв, ліси без кування зозуль чи степи без орлиного клекоту. А в наших містах живуть вірні супутники людини -  горобці, голуби, ворони, гайворони і багато інших птахів. 

    Щорічно, 1 квітня відзначається екологічне свято - Міжнародний день птахів. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Птахи живуть на планеті понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було.

   Пам'ятаєте казку про гидке каченя, з якого виріс чудовий лебідь? Або про Івасика-Телесика, де гуси-лебеді легко брали на крила маленького героя? Чи не про лебедя-шипуна йдеться у цих творах? Адже це найбільший з-поміж лебедів, дуже красивий, сніжно-білого кольору.

А чому ж він "шипун"? Тому що,  коли цей лебідь роздратований, то видає характерний шиплячий звук.

У нашій країні пари цих лебедів живуть у гирлах Дунаю.

В бібліотеці-філії 39 є чимало книжок про птахів, які допоможуть вам дізнатися про їх поведінку, як вони визначають час для кочування чи відльоту? Чому деякі птахи будують складні гнізда, але є й такі які зовсім не переймаються тим, де їм відкласти яєчка? Чому птахи, зрештою, співають? Та знайдете відповіді на багато інших запитань.    Приємного спілкування з природою!

Чекаємо Вас в дитячій бібліотеці-філії 39 після карантину!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар