02/04/21

Міжнародний день дитячої книги

2 квітня – день народження казкаря Ганса Хрістіана Андерсена.

У невеликій країні на березі синього моря жив чоботар. Він був дуже бідний, але мав добре серце й умілі руки. Його дружина прала білизну для багатих людей. У цій родині ріс блідний худенький хлопчик, якого звали Ганс. Понад усе він любив мріяти, гуляти по квітучих луках, слухати народні пісні та казки. Батько майстрував іграшки для сина сам. Адже зайвих грошей у родини не було. Вміння батька перейняв син. У похилому віці Андерсен займався тим, що вирізблював іграшки і роздавав їх дітям. Першу п’єсу для власного «лялькового театру» - дерев’яного ящика, ляльок, яких із дерева вирізав тато - хлопчик складав три місяці. Його глядачем був кіт Карл, який уважно дивився і слухав п’єси.

Минули роки,і здібний, працьовитий хлопець став автором книг. Він пише казки «Дюймовочка», «Снігова королева», «Принцеса на горошині», «Свинопас», «Гидке каченя», «Новий наряд короля» і т.д. Ганс Хрістіан Андерсен став відомим казкарем, і до сьогодні його твори залишаються улюбленими для мільйонів дітей.

За рішенням Міжнародної ради з дитячої книги в день народження Ганса Хрістіана Андерсена, відзначається Міжнародний день дитячої книги.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар