29/11/17

«Порятунок і захист людей у НС»

Сучасна людина живе у світі природних, техногенних, соціальних та інших небезпек, які постійно загрожують її здоров’ю, а інколи навіть самому життю. За таких обставин безпека життєдіяльності, як і безпека самої людини, стає першорядною, тому що торкається сутності людського життя.
Саме тому бібліотека-філія №40 (зав. бібліотекою Стемберьска О. О., бібліотекарі Підіпригора О. В. та Парьфонова О. Є.) спільно з головним управлінням ДСНС служби цивільного захисту в Одеській області провела корисну і важливу екскурсію для читачів школи №17, 6-А класу (класний керівник Павлушкіна О.Ю.). Головною метою її було навчити розпізнавати небезпеки, запобігати їм, ліквідувати наслідки їх проявів, сприяти вихованню в дітях гуманного, свідомого ставлення до питань особистої безпеки та безпеки в усіх сферах життєвих відносин.
Виставка – музей цивільної оборони існує вже 25 років. Під час зустрічі екскурсовод Лариса Олексіївна розповідала основні принципи безпеки, приводила цікаві факти та приклади, та провела екскурс про становлення пожежної охорони в Україні та Одеській області починаючи з 19 століття і до сьогодення. Екскурсовод пояснювала, що треба робити при землетрусах, повенях, терактах, як треба поводитись в небезпечних ситуаціях. А подорож по історичним залам, стала наглядним прикладом еволюції рятувальної техніки від конно-діжкового пожежного хода до сучасного обладнання. Діти з цікавістю слухали про мужність та героїзм пожежників, ознайомилися з експозиціями музею, які представлені у залах, оглянули техніку та макети пожежних автомобілів, речові докази пожеж. Усі присутні мали можливість подивитись на зразки вогнегасників, стародавні каски та одяг пожежників. Особливий інтерес викликав перегляд інтерактивних стендів, які демонструють ситуативні моменти виникнення пожеж.
Нехай жодна надзвичайна ситуація не зупине вас зненацька! Бережіть себе!

Немає коментарів:

Дописати коментар